H.M.P. AVATÁSI RITUÁLÉ

A templom az adeptusok kívánsága szerint van berendezve. Az oltáron a H.M.P. pecsétje (vörös háromszögben fekete toll), a Liber AL és a Liber Pennae Praenumbra egy-egy példánya, bármely más divinációs eszköz és egy rejtett tükör. Sokan a Felfedés sztéléjének a másolatát és egy tollat is tesznek rá.

Gyújts füstölõt, gyertyát, stb. akaratod szerint (az Abramelin füstölõ tökéletes, vagy bármely más "gyantás fa, vagy mézga")

Az avatásra váró középen ül bekötött szemmel, vagy lefátyolozva.

0. Térjel tisztítás
- Mondd: TÉGY, AMIT AKARSZ LESZ A TÖRVÉNY EGÉSZE!

1. Az avató adeptusok a Nap járásával megegyezõ irányban táncolnak, s a 93-as Áramlatot áramoltatják bele, közben kántálnak: ABRAHADABRA, Hórusz neveit és címeit, az Élet Fája napos oldala szféráinak neveit és a közte lévõ utakat, és a Napot ahogy hangulatuk adja. Erõ & Tûz vizualizálása és áramoltatása.

2. Álljanak meg egy pillanatig, az egyensúly pontjáért.

3. A Csend Jelével az adeptusok megfordítják a kört, s a Nap járásával ellentétesen kezdenek táncolni a 696-os Áramlatért. Az adeptusok az IPSzOSzt, Maat neveit és címeit, az Éjoldali Fa barlangjait és alagútjait, s a Holdat hívják véletlenszerûen, ahogy a hangulat hozza. Fekete láng & egyensúly vizualizálása & áramoltatása.

4. Ahogy a Kettõs Áramlat megnyilvánul az ezt követõ nyugalomban, rántsák le az avatandó szemérõl a kötést és azonnal tartsák elé a tükröt szemmagasságban. Minden adeptus az avatandó fejére teszi a kezét és az egyesített Kettõs Áramlat látomását áramoltatja belé, miközben így szól: N’ATON!

5. Ezután jóslás következik: könyvjóslás a Liber AL-ból és a Liber PP-bõl, majd jóslás egy választott eszközzel (Tarot kártya húzása a hagyományos). A kört ezekkel a szavakkal zárják: SZERELEM A TÖRVÉNY, SZERELEM AZ AKARAT ALATT!

6. Térjel tisztítás

A H.M.P.-nek nincsenek fokozatai, szintjei, vezetõi és követõi. Bárki bárkit avathat bármikor. Ha tudod, hogyan kell ezt a rítust csinálni, már tag is vagy! Ez pusztán hivatalossá teszi az eseményt. Szabadon alakíthatod ezen rituálét, ez egy ébredés, és nincs két ember, ki ugyanúgy ébredne. A rítusnak, táncnak és kántálásnak teljesen spontánnak és improvizáltnak kell lennie, szívbõl kell jönnie. Ha lehetséges, ezt lakoma kövesse.

Ha egyedül dolgozol, teljesen rendben való önmagad avatni. A fátyolra így nincs szükség, s minden szerepet neked kell vállalnod. Ez ugyanolyan érvényes és fontos, mint bármely más avatás, az adeptus Akaratától függõen.

(Eredeti hely: http://horusmaatlodge.com/rites/h-m-l-initiation-rite/)