Horus-Maat Páholy alap rituálé

A HMP-n belül ezt az egyszerû alaprituálét használjuk a legtöbb munkához. Bármely rituális munkát, melyet a csillagokkal jelölt részen végzünk, a Kettõs Áramlat erõsíti.

1 - A Csend Jele

2 - Lassú spiráltánc az óramutató járásával megegyezõ irányban, belégzés közben rezgetve az IPSzOSz szót. Egyetlen belégzéssel, egyszer mondjuk ki a szót, a Csend Jelét mutatva közben, míg csend nem lesz. Egy feloldó lélegzettel szívjuk be az IPSzOSz szót.

3 - A spirál közepén megállunk, ahogy a szó megáll. Mondjuk: NU! HADIT ELREJTÉSE! *** - itt jön a rituálé fõ része, a választott mágikus munka.

4 - A Belépõ Jele

5 - Spiráltánc középrõl, az óramutató járásával megegyezõen kifelé, visszatérve a kerülethez, hangosan rezgetve az ABRAHADABRA szót egyszeri, erõs kilégzéssel, közben maradunk a Belépõ Jelében, kezünket, lábunkat kinyújtva.

6 - Álljunk meg a kezdõpontunknál, mondjuk: HAD! NUIT MEGTESTESÜLÉSE!

Javasolt a rítus elõtt és után is tisztítást végezni, akár a Térjel tisztítást, akár másfélét.

Lényegében a jelek, a mozdulatok és az intonálások folyamatát a szövegek fejezik be. A két mozgás együtt hozza a Kettõs Áramlatot. Körben állva ezzel a tánccal kezdhetünk és fejezhetünk be bármely rituálét. A teremtés és manifesztáció hangulatát hordozza magában.

(Eredeti hely: http://horusmaatlodge.com/rites/horusmaat-lodge-basic-rite/)